Közös döntés

Életünknek vannak olyan sarkalatos és meghatározó állomásai, nagy döntései, ami nem csak saját, személyes életünkre vannak hatással, de közvetlen környezetünk, a család, a baráti társaságunk tagjaira is lehet a döntés előnyös, hátrányos, de a legritkább esetben közömbös.

Ilyen nagy horderejű elhatározás, amikor férjhez készül az ember, családot alapít. Ezt az eseményt az esetek nagy többségében meg is osztjuk szeretteinkkel, baráti köreinkkel.

Az én barátnőimnek még nem kötötték be a fejét, hajadonok, az az még lányok. Egyik barátnőnk a négy közül azonban úgy döntött, hogy ő bizony férjhez megy. Erre a nagy eseményre mi, a maradék három barátnő természetesen meghívást kaptunk. Örültünk nagyon, hogy végre megszületett a nagy elhatározás, és a nyáron meg lesz az esküvő.

Miután a meghívót a kezünkbe tartottuk, és megtudtuk, hogy a hagyományoknak megfelelően koszorús lányok lehetünk, elindult a gondolkodás, szervezkedés a nagy eseményre.

Először is el kellett dönteni, milyen színű legyen a koszorús lány ruha. Már ez is igen komoly fejtörést igényelt számunkra, de mivel ezer éves barátság fűz egymáshoz bennünket, és többé-kevésbé azonos az ízlésünk, megegyeztünk a barack színben, mert a rózsaszínt kicsit unalmasnak, túlzottan hagyományosnak gondoltuk. Miután a menyasszony is támogatta az ötletet, ruhavadászatra indultunk.

Hát! Mit ne mondjak, abban reménykedtem, hogy egy-két üzletbe betérve megtaláljuk a tökéletes ruhát. Nem így lett. Egy teljes napi keresgélés után sikerült csak a megfelelőt megvásárolnunk.

És még hátra volt az igazi kihívás. Ajándékot találni barátnőnknek a nagy napra. Hosszas internetes keresgélés után úgy döntöttünk, hogy egy szalaibalazs.hu segítségével választunk ajándékot a szalaibalazs.hu oldalról. Itt már nem sokat kellett gondolkodnunk. Hamarosan kiválasztottunk egy Levendula vászonképet, ami szép dísze lesz barátnőnk nappalijának.