Újra helyre állt a kapcsolat

Aki nem ismeri a gyerekek mennyire kitartók és makacsok tudnak lenni, az valamit nagyon jól csinál az életében. Én azt tapasztalom, hogy egészen egyszerűen ha valamit el akarnak érni, meg szeretnének szerezni, azért iszonyatosan nagy energiákat tudnak megmozgatni és egyszerűen nem fáradnak el a munkálkodásban. A mi fiunk ezt tökéletes formában műveli sajnos vagy nem sajnos. Tizenöt éves még csak, és bár nyilván a kamaszkorban van, mégsem tudnám azt mondani, hogy rossz lenne vagy folyamatosan olyan dolgokat csinálna ami miatt rendre kellene tanítani, de nyilván vannak neki is szárnypróbálgatásai, és sokszor egyáltalán nem könnyű vele. Iszonyatosan indulatos tud lenni mostanában, és ezt nem is igazán tudjuk mihez kötni, egészen egyszerűen úgy kel fel reggel. Talán egyetlen fegyver maradt ez ellen a kezünkben, hiszen megfenyegettük az apjával, hogy ha ezt nem hagyja abba, akkor egyetlen elektronikai dolgot sem vehet és nem is használhat bizonyos ideig. Természetesen a sulis dolgok kivételt képeznek ez alól.

Mondanom sem kell, hogy ez a mondatunk annyira hatásos volt, hogy szinte azonnali eredményt tudtunk elérni nála, mert új telefon készülék beszerzésén munkálkodott. Szinte azonnal finomodott a stílusa, elkezdett minket kiengesztelni, figyelmesebb és kedvesebb lett. Ez nekem iszonyatosan jól esett. Innen ugyanis már biztos voltam benne, hogy nem a személyisége ilyen, hanem csak a kamasz kor játszik vele, és okozza számára ezt a viselhetetlen stílust és hangulat ingadozásokat. Azt mondhatom, hogy tulajdonképp megnyugodtam, mert tudom, hogy ez valamennyire normális, kezelhető is, és ezzel igazság szerint ő hosszú távon meg fog tudni küzdeni mindenféle hatalmas következmény nélkül.

Azt azért el kell mondanom, hogy mi is tettünk felé lépéseket, hiszen két héten belül megkapta az új telefont, és bár a következő héten a suliból úgy jött haza, hogy szükség lenne egy kis segítségre, tulajdonképp egy nagyon jó samsung szerviz kellene neki, mert összetört a kijelző. Persze teljesen használhatatlannak nézett ki a kijelző, de elmondta, hogy nem az ő hibájából történt a baleset, és azt is hozzátette, hogy mindent el fog követni azért, hogy ki tudja fizetni a kijelzőcsere megoldását. Mindenki hibázhat, így kifizettük neki és őszintén szólva addig helyre állt a kapcsolatunk.