Egy fogalom új értelmezésben

Nem olyan régen gondoltam egy nagyon merészet, és otthagytam az előző munkahelyemet, hiszen nem csak a munka volt már számomra iszonyatosan unalmas, de a közeg se igazán nyerte el a tetszésemet, mert sokan felmondtak a régi csapatból és nem éreztem jól magamat abban a közegben már. Ez a cég ahol most dolgozom azonban egy teljesen más és új területen tevékenykedik és én sosem dolgoztam az építőiparban, ezért vannak olyan dolgok, amik még ha ügyintézés tekintetében is, újdonságként hatnak, és ez persze kétélű fegyver, mert egyrészt motivál az új tanulása, másrészt viszont sokkal feszültségteljesebbek a napjaim, ami egy kicsit nehezebbé teszi a munkát is. A közeg viszont nagyon jó, a munkatársak iszonyatosan kedvesek és segítőkészek, és sokkal jobban megy az egész nap és a folyamatok, amiért iszonyat hálás vagyok ennek az új helynek.

Vannak persze vicces helyzetek, hiszen egy-egy fogalom, amit én közgazdászként értelmezek egy jelentéstartalommal itt teljesen más jelentéssel bír, és persze amíg meg nem tanulom ezeket, addig egy-egy helyzetben ez visszaköszön, de a munkatársak segítenek és szólnak, még akkor is, hogy ha kicsit viccesebb formában teszik ezt. A legutóbb például a kockázatértékelés jelentése okozott némi zavart nálam, hiszen én azt a közgazdász tanulmányaimból elsősorban a hiteleknél és azok értékelésénél használtam, most viszont a munkavédelem és a munkavédelmi rendszer szerves részét képezi, amit persze most már megtanultam egy életre, közös nevetésemben a kollégákkal.

Összességében örülök, hogy bátor voltam és váltottam, mert az új munkafeladatok és tanuláskényszer hihetetlen lendületet ad a mindennapokra, a munkatársak pedig iszonyatosan jó humorral és kedveséggel fordulnak hozzám és igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy gyorsan és teljes mértékben be tudjak illeszkedni a céghez. Azt gondolom, hogy hosszú távon maximális szinten pozitív döntésként fogom értékelni azt hogy munkahelyet váltottam.