Gondoskodás a hajról a tengerparti napozás után

„A nyár érkezésével és a kellemes időjárással az emberek hajlamosak a strandra menni…” – kezdi a népszerű Pancsoló kislány című dal. A tengerparti napozás számos kellemes élményt nyújt: a forró időben hűsítő megújulást, lehetőséget a barátkozásra, egy kis mozgást, ha úszni is szeretnénk, barnulást és rengeteg szórakozást. A dalban a kislány nem említi, hogy miután jól elpancsolt a tengerparton, a haja kiszáradt és nehezen kezelhetővé vált, sőt, még azt is szemére veti, hogy a napozás után újra meg kell fürdenie. Viszont a hajmosás és az alapos hajápolás mindig jól jön egy hosszú, a hajat igénybe vevő napozás után.

Ha klóros medencében úszkálunk, a haj teljesen kiszárad a vegyszerektől, ha pedig éppen a Velencei-tóban vagy a Balatonban úszkáltunk és vizibicikliztünk, az iszapos, algás víz miatt összeragadt haj sem örül a helyzetnek. Tehát a lehető leghamarabb mossunk hajat, méghozzá tápláló samponnal és kondicionálóval, hogy a hajunk kapjon egy kis extra táplálékot. A nyár folyamán többször is érdemes külön hajpakolást alkalmazni, főleg ha sok időt töltünk a tengerparton, hogy a hajunk még több tápanyagot tudjon felszívni, mint egy gyors kondicionálás alkalmával.

Sőt, ma már külön napozáshoz és tengerparti napozáshoz kifejlesztett hajvédő naptejet is lehet kapni, amely védelmet nyújt a hajszálaknak a napsugárzástól.